Psychische hulp bij financiële problemen

Psychische hulp bij financiële problemen
Als je last hebt van financiële problemen, dan is het echt geen gek idee om hulp te zoeken. Er bestaan niet alleen instanties die je uitstekend kunnen helpen met het oplossen van de financiële problemen, maar er bestaat ook psychologische hulp speciaal voor mensen met financiële problemen. En dat is ook heel logisch, want financiële problemen zijn een ontzettend zware stressfactor in iemands (gezins)leven, zeker wanneer het net iets minder gaat met de carrière. De rekeningen stapelen zich op, en er wordt gedreigd dat je spullen weggehaald zullen worden als je nu toch echt niet betaalt, en ondertussen denk je alleen maar: als ik het geld had, dan had ik heus wel betaald!

Een dergelijke situatie kan ontzettend veel stress opleveren vanwege de groeiende onzekerheid over je toekomst. Er zijn in Nederland erg veel mensen die wel eens in zo’n situatie zitten. Maar als je je een langere tijd in zo’n situatie bevindt, dan kunnen er hevige gevoelens van wanhoop en uitzichtloosheid ontstaan. Je kan er boos van worden, je kan er verdrietig van worden, of je wordt er zelfs depressief van. En dan is alleen financiële hulp niet voldoende. Je hebt dan gewoon psychische hulp nodig, zodat je niet alleen uit de financiële crisis komt, maar ook uit de emotionele crisis.

Andere redenen om psychische hulp te zoeken bij financiële problemen
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je financiële problemen juist veroorzaakt worden door psychische klachten. Sommige mensen kunnen namelijk heel goed hulp gebruiken bij het oplossen van problemen of het bijhouden van de post, bijvoorbeeld doordat ze in een depressie of in een burn-out zitten. Of denk eens aan een volwassene met AD(H)D, die zo impulsief is dat hij/zij alsmaar geld over de balk smijt. En er bestaan natuurlijk ook mensen die telkens maar dure spullen blijven kopen, omdat ze zich dusdanig ellendig voelen, dat ze zichzelf proberen te troosten met aankopen die ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. In al deze gevallen zou je kunnen stellen dat diegene er eigenlijk niet helemaal uit kan komen zonder de hulp van een professional.
Dus als je jezelf hierin herkent, zoek dan niet alleen hulp voor het oplossen van de schulden, maar zoek ook hulp om de oorzaak aan te pakken.

Hulp bij een relatiecrisis, veroorzaakt door financiële problemen
Het kan natuurlijk ook zijn dat je relatie onder druk komt te staan door de problemen waar jullie je samen in bevinden. Vaak is het dan niet voldoende om alleen hulp te zoeken voor het financiële gedeelte, omdat er dan al heel veel beschadigd kan zijn in de relatie. Het kan dan ook echt geen kwaad om hulp te zoeken om eventuele relatieproblemen bespreekbaar te maken en op te lossen.
Lang niet iedereen denkt dat deze hulp nodig is, omdat ze er toch samen wel uitkomen. Maar als je geen hulp hebt gezocht, en je relatie loopt op een gegeven moment toch op de klippen, dan kun je dit over het algemeen niet meer terugdraaien. Zoek daarom tijdig, desnoods zelfs preventief, hulp om relatieproblemen op te lossen.

This entry was posted on zondag, november 18th, 2012 at 10:52 am and is filed under financielehulp. You can follow any responses to this entry through the
Notice: comments_rss_link is verouderd sinds versie 2.5.0. Gebruik in plaats daarvan post_comments_feed_link(). in /var/www/vhosts/financielehulp.info/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3923
RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

 

Comments are closed.