Hulp bij schulden

Hulp bij schulden
Als je last hebt van schulden, dan is het belangrijk dat je de situatie zo snel mogelijk onder ogen ziet. Het heeft namelijk geen zin om je kop in het zand te steken en op dezelfde manier door te gaan met leven. De schulden zich dan ondertussen namelijk gewoon verder op blijven stapelen, en als je niks verandert in je uitgaafpatroon, dan zul je tevens door blijven gaan met het opbouwen van nieuwe schulden. Uiteindelijk kan de situatie zo ernstig worden dat je spullen weggehaald worden door een deurwaarder, dat je gas en licht afgesloten wordt, of dat je zelfs op straat komt te staan.
Kom de situatie daarom gewoon onder ogen. Je hebt schulden! En je bent heus niet de enige. Je hoeft je er niet voor te schamen dat je schulden hebt, maar je moet er wel voor zorgen dat je er weer uit komt.
Misschien kun je dat niet alleen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om hulp te krijgen bij het aflossen van schulden en bij het voorkomen van toekomstige schulden.

Wie kan je helpen?
Zijn de schulden inmiddels zo ver opgebouwd dat je geen idee meer hebt hoe je ze af moet lossen? Dan is het noodzaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met de sociale dienst. Er zijn via het internet genoeg schuldhulpverleners te vinden, maar hoe controleer je de door hen geleverde kwaliteit? Precies.
Als je contact opneemt met de sociale dienst van jouw gemeente, dan kunnen zij je doorverwijzen naar erkende schuldhulpverleners, die niet alleen deskundig, maar ook betrouwbaar zijn.

Wat doet een schuldhulpverlener?
Het eerste wat een schuldhulpverlener zal doen, is het in kaart brengen van de huidige stand van zaken. Er zullen papieren doorgespit worden, rekeningboekjes geopend worden en er zal waarschijnlijk een aantal telefoontjes gepleegd worden. De schuldhulpverlener kan er namelijk voor kiezen om te proberen een betalingsregeling voor je te regelen met de schuldeisers. Dit is erg belangrijk, want je kunt je schulden natuurlijk niet in één keer aflossen. (Anders had je ook geen hulp nodig gehad.)
In sommige gevallen kan een schuldhulpverlener ervoor kiezen om een aanspraak te doen op de gemeentelijke kredietbank. Je kunt hier namelijk een lening aangaan, zodat je in één keer alle schulden af kunt lossen. Vervolgens moet je de som van al je schulden natuurlijk wel zo snel mogelijk af zien te lossen bij de kredietbank. De schuldhulpverlener kan je helpen met het inplannen van deze aflossing, zodat je niet op een houtje hoeft te bijten, maar dat je wel inderdaad zo snel mogelijk al je schulden aflost.

Schulden in de toekomst voorkomen
Naast de acute hulp bij het oplossen van de schulden, kan een schuldhulpverlener je ook helpen om te voorkomen dat je in toekomst voor precies dezelfde problemen komt te staan. Hij of zij is gespecialiseerd in deze materie, en daarom is het erg belangrijk dat je open staat voor deze opbouwende kritiek. Als je erkent dat het nooit de schuld van iemand anders is geweest, maar dat alleen jijzelf ervoor kan zorgen dat je geen schulden krijgt, dan pas kun je herhaling voorkomen.

This entry was posted on woensdag, november 14th, 2012 at 9:54 pm and is filed under financielehulp. You can follow any responses to this entry through the
Notice: comments_rss_link is verouderd sinds versie 2.5.0. Gebruik in plaats daarvan post_comments_feed_link(). in /var/www/vhosts/financielehulp.info/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3923
RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

 

Comments are closed.