Besparen op vaste lasten in een paar kliks

Besparen is hot. Bedrijven richten zich tegenwoordig steeds vaker op de prijsbewuste consument. Acties, cadeaus en kortingsbonnen zijn aan de orde van de dag. Maar wil je echt prijsbewust leven en financiële problemen voorkomen? Dan zul je je vaste lasten zo laag mogelijk moeten houden. Alleen zo blijf je flexibel en kom je niet direct in de problemen zodra je huidige financiële situatie verandert.
Op vaste lasten kan vrijwel altijd bespaard worden. Denk aan kosten voor energie en verzekeringen. Hierbij wat tips om in paar klikken te besparen.

Energie

Een aanzienlijk deel van je maandelijkse vaste lasten gaat op aan energie. Uiteraard is dit noodzakelijk maar energie is maar energie. Waar je dit afneemt, doet er niet toe. Een dure leverancier met zogenaamd goede service is naar mijn mening complete onzin. Ga voor prijs. Energie vergelijken kan bij tientallen sites. Zelf vergelijk ik de vergelijker ook weer. Sites als energievergelijken.nl, verandervanenergie.nl en energieleveranciers.nl vind ik prettig werken. Zij beschikken in ieder geval over een klantenservice met gratis nummer.

Verzekeringen

Een ander groot deel van je maandbudget gaat op aan verzekeringen. Een zorgverzekering heeft iedereen en daardoor is er veel concurrentie. Prijzen varieren van zo’n 60 euro per maand tot ruim 120 euro per maand. Prijzen zijn afhankelijk van je eigen risico en van de zorg die je nodig hebt. Hierop kan bespaard worden. Zelf zit ik rond de 60 euro per maand. Maar ik heb weinig zorg nodig (denk ik) en een hoog eigen risico. Weliswaar bescherm ik het eigen risico door sommige zaken zelf te regelen en niet naar de huisarts te gaan. Met zelftests bijvoorbeeld test ik zelf mijn cholesterol, dit deed ik vroeger extern en betaalde ik dus los voor. Thuistesten kan in dat geval een besparing opleveren.

Net als bij energie kan je ook besparen op je autoverzekering door te vergelijken. Autoverzekeringen vergelijken kan bij meerdere websites zoals unitedconsumers.com en independer.nl. Beiden vergelijken ze meer dan 100 autoverzekeringen met elkaar. Hierdoor zit er voor jou altijd een goedkope autoverzekering tussen en bespaar je al snel zo’n € 150,-.

Mobiel bellen

Ook iedereen belt mobiel. Neem je een telefoon af via je provider? Dan betaal je teveel. Stoppen dus en kies voor een sim only. Sim only providers als Simyo zijn veel en veel goedkoper dan bijvoorbeeld een abonnement met telefoon bij KPN of T-Mobile. Sim only is een echte aanrader. Een telefoon moet je dan wel los kopen. Maar ook hier zijn besparingen mogelijk. Kies voor een ouder model of ga voor tweedehands. Een abonnement met telefoon en mobiel internet kost je al snel 40 euro per maand. En vaak voor 2 jaar. Een sim only abonnement met dezelfde specificaties kost ongeveer de helft en vaak nog minder.

Besparen kan dus in paar kliks. Overstappen naar een goedkoper alternatief kan online bij verschillende bedrijven en websites. Let op prijzen, het liefst zie je deze all-in natuurlijk.

This entry was posted on dinsdag, juni 17th, 2014 at 7:56 am and is filed under financielehulp. You can follow any responses to this entry through the
Notice: comments_rss_link is verouderd sinds versie 2.5.0. Gebruik in plaats daarvan post_comments_feed_link(). in /var/www/vhosts/financielehulp.info/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3923
RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

 

Comments are closed.